18. & 19. Mee – Luxembourg Museum Days 2024

Tënt a Wonner: Kalligrafie (intergenerationellen Atelier)

Hudd Dir ëmmer schonn emol dovu gedreemt, Iech an der Kalligrafie ze versichen? Dann verpasst net eisen intergenerationelle Workshop wärend de LuMuDays 2024 (Luxembourg Museum Days 2024) an Zesummenaarbecht mat ICOM Lëtzebuerg! Taucht an d’Konscht vun der Kalligrafie an a loosst Iech vun der Schéinheet vun der Wierder fesselen, déi vun Hand mat Fieder an Tënt geschriwwe ginn. All Stréch gëtt sou zu engem eegene Konschtwierk! An Begleedung vun eiser Mediatrice kënne Grouss a Kleng (d’Kanner mussen a Begleedung vun engem Erwuessene sinn) jeeweils eng Kaart schreiwen oder dekoréieren, déi si verschenken oder sech schenke loosse kënnen. Begleet eis op dësem Nomëtten, deen der Kreativitéit, dem Leieren an dem Austosch gewidmet ass.

Encre et merveilles: la calligraphie (atelier intergénérationnel)

Vous avez toujours rêvé de vous initier à la calligraphie ? Ne manquez pas notre atelier intergénérationnel lors des LuMuDays 2024 (Luxembourg Museum Days 2024) en partenariat avec ICOM Luxembourg ! Plongez dans l’art de la calligraphie et laissez-vous captiver par la beauté des mots écrits à la main, avec plume et encre. Chaque trait devient une véritable œuvre d’art ! Accompagnés de notre médiatrice, petits et grands (les enfants doivent être accompagnés d’un adulte) pourront chacun écrire ou décorer une carte à offrir ou se faire offrir. Joignez-vous à nous lors de cet après-midi dédié à la créativité, à l’apprentissage et au partage.

Samschdes, den 18. Mee

Vu 14.00 bis 17.00 Auer. Et besteet keng Verpflichtung, wärend der gesamter Dauer vum Workshop ze bleiwen.

All Altersklassen (d’Kanner mussen a Begleedung vun engem Erwussene sinn)

Präis: Gratis. D’Plaze si limitéiert.
Samedi 18 mai

De 14h à 17h. Il n’est pas obligatoire de rester durant toute la durée de l’atelier.

Tout public (les enfants doivent être accompagnés d’un adulte)

Prix: Gratuit. Dans la limite des places disponibles

Kleng Schrëftstécker a historesch Recherche am Musée (Guidéiert Visitt)

De Sonnden, 19. Mee, invitéiert de Musée „A Possen“ am Kontext vun de LuMuDays 2024 a Zesummenaarbecht mat ICOM Lëtzebuerg seng Visiteuren op eng eenzegaarteg a aussergewéinlech Visite Guidée. Ënnert der Leedung vun eiser Muséesguide entdeckt Dir d’Zesummenhäng tëschen Archivfuerschung an der Geschicht vum Alldagsliewen am 19. Joerhonnert. Dir entziffert Handschrëften, entdeckt Beispiller aus alen Archiven a stellt eng praktesch Verbindung zu den Objeten am Musée hir, fir d’Aarbecht vum Historiker an enger geselleger an dynamescher Atmosphär ze erléieren an ze entdecken. Dëse Besuch wäert fir jiddereen en Andauchen an d’Magie vun der historescher Fuerschung sinn. Lass geet et um 15 Auer!

Petits papiers et recherche historique au Musée (visite guidée)

Le Dimanche 19 mai et dans le cadre des LuMuDays 2024 en partenariat avec ICOM Luxembourg, le Musée « A Possen » convie ses visiteurs à découvrir petits papiers et recherche historique au cours d’une visite originale et décalée. Menés par votre guide, vous découvrirez les liens entre recherches aux archives et histoire de la vie quotidienne au XIXème siècle. Déchiffrage d’écritures manuscrites, découvertes d’exemples d’archives anciennes, un lien pratique sera fait avec les objets du Musée, pour apprendre et découvrir le travail de l’historien dans une ambiance conviviale et dynamique. Cette visite sera pour tous une plongée dans la magie de la recherche historique. Départ à 15h !

Sonndes, den 19. Mee

Um 15.00 Auer Ongeféier 45 Minutten

All Altersklassen (d’Kanner mussen a Begleedung vun engem Erwussene sinn)

Eng Reservatioun ass obligatoresch per Telefon um +352 23 69 73 53 oder via E-Mail op [email protected].

PräisGratis. D’Plaze si limitéiert.

Sprooch: F
Dimanche 19 mai

A 15h environ 45 minutes

Tout public (les enfants doivent être accompagnés d’un adulte)

Réservation obligatoire par téléphone au +352 23 69 73 53 ou par email [email protected].

PrixGratuit. Dans la limite des places disponibles

Langue: F