4. August – WCE: Eng Renconter mat der Kënschtlerin Marie-Pierre Speltz

Am Kader vun der Manifestatioun « Wine Culture Enjoy » an der Expositioun « miMO – Exposition d’art contemporain miniature du Luxembourg » invitéiert de Musée « A Possen » Iech, déi faszinéierend Welt vun der Gravure z‘entdecken. Trefft d‘Kënschtlerin Marie-Pierre Speltz, eng lëtzebuergesch Graveuse, déi Iech hir Techniken, faszinéierend Kreatiounen an Inspiratiounsquelle virstellt. Eng Presentatioun vun ënnerschiddlechen Objeten duerch d’Kënschtlerin selwer, wäert Iech erméiglechen, d‘Technik vun dëser Konschtaart besser ze verstoen. Eng eenzegaarteg Geleeënheet fir déi zäitlos Schéinheet vun der Gravure z’entdecken! Um Enn vun dëser Renconter kennt Dir Iech gären an d’Wäistuff beginn, wou Dir e Glas Miseler Wäi kënnt genéissen (jee no Verfügbarkeet vum Restaurateur. Dëst Glas ass net am Präis vun der Presentatioun enthal).

D‘Marie-Pierre Speltz huet hir Passioun fir d‘Gravure am Atelier Empreinte zu Lëtzebuerg entdeckt, wou si zanter 2007 Member ass. Titulaire vun engem Master an den Arts Plastiques vun der Université des Sciences humaines zu Stroossbuerg a Grënnungsmember vu Musel Link a.s.b.l., lieft a schafft d‘Marie-Pierre Speltz zu Biergem (L).

Avec le soutien financier du ministère de la Culture du Grand-Duché de Luxembourg

Dans le cadre de la manifestation « Wine Culture Enjoy » et de l’exposition « miMO – Exposition d’art contemporain miniature du Luxembourg », le Musée « A Possen » a le plaisir de vous inviter à découvrir l’univers captivant de la gravure. Rencontrez l’artiste Marie-Pierre Speltz, graveuse luxembourgeoise, qui vous dévoilera ses techniques, ses créations fascinantes et ses sources d’inspiration. Une présentation par l’artiste de différents objets vous permettra aussi de comprendre la technique de cet art. Une occasion unique d’explorer la beauté intemporelle de la gravure ! A la fin de cette rencontre, n’hésitez pas à vous rendre à la Wäistuff pour profiter d’un verre de vin de Moselle (dans la limite des disponibilités du restaurateur. Verre non compris dans le prix de l’activité).

Marie-Pierre Speltz a découvert sa passion pour la gravure chez l’Atelier Empreinte à Luxembourg, dont elle est membre depuis 2007. Titulaire d’un Master en Arts Plastiques de l’Université des Sciences humaines à Strasbourg, membre fondateur de Musel Link a.s.b.l., Marie-Pierre Speltz vit et travaille à Bergem (L).

Sonndes, den 4. August.

Um 15 Auer.

Fir all Altersklassen (d’Kanner mussen a Begleedung vun engem Erwuessene sinn).

Limitéiert Kapazitéit, an der Limite vun de verfügbare Plazen

Präis: an dem regulären Entréespräis vum Musée abegraff

Dimanche le 4 août.

A 15h

Tout public (les enfants doivent être accompagnés d’un adulte).

Capacité limitée, dans la limite des places disponibles

Prix : inclus dans le prix d’entrée du Musée