

De Samschdeg, den 13. September, invitéiert de Musée « A Possen » Kleng a Grouss op en intergenerationellen Atelier, deem der Hierstellung vu frësch gepresstem Viz gewidmet ass. D’Participanten entdecken zesummen de traditionelle Pressvirgang – vun der Auswiel vun den Äppel iwwer d’Schneiden an Zerklengere bis hin zur Gewënnung vum séisse Jus. Wien wëll, ka säi frësch gepresste Jus haltbar maachen a mat engem handgemaachte Label personaliséieren. Erlieft eng onvergiesslech Erfarung, déi Handwierk, Kreativitéit a Freed vereent! E klengen Nomëttessnack wäert dësen Nomëtte, dee ganz am Zeeche vum Genoss steet, ofronnen.
Samedi 13 septembre, le Musée « A Possen » invite petits et grands à un atelier intergénérationnel spécial dédié à la fabrication de jus de pomme frais. Les participants découvriront ensemble le processus traditionnel du pressage du jus – depuis la sélection des pommes, leur découpe et leur broyage, jusqu’à l’extraction du doux nectar. Ceux qui le souhaitent pourront conserver leur jus fraîchement pressé et le personnaliser avec une étiquette faite main. Vivez une expérience inoubliable mêlant savoir-faire, créativité et plaisir ! Un petit goûter agrémentera cet après-midi placé sous le signe de la gourmandise.
Samschdes, den 13 September.
Vu 14 bis 17 Auer
All Altersklassen (d’Kanner mussen a Begleedung vun engem Erwuessene sinn).
Eng Reservatioun ass obligatoresch per Telefon um +352 23 69 73 53 oder via E-Mail op info@musee-possen.lu.
Präis: 1 Persoun: 25 €; 2 Persounen: 35 €; 3 Persounen: 45 €; 4 Persounen: 55 €; 4+ Persounen: Präis op Ufro.
Samedi 13 septembre.
De 14h à 17h.
Tout public. Les enfants doivent être accompagnés d’un adulte.
Réservation obligatoire par téléphone au +352 23 69 73 53 ou par email info@musee-possen.lu.
Prix : 1 personne : 25 euros ; 2 personnes : 35 euros ; 3 personnes : 45 euros ; 4 personnes : 55 euros. Au-delà, nous contacter.