E Nomëtteg mat selwer gemaachtem Eisekuch a gemittlechem Feier am Musée „A Possen“

Samschdes, de 14. Januar um 14 Auer invitéiert de Musée „A Possen“ seng Visiteuren, mat Famill, Frënn (oder och eleng!), op e flotten an heemlechen Nomëtteg ronderëm d’Geschichte vun der schwaarz Kichen!

Mat eiser Médiatrice wäert dir traditionell letzebuergesch Eisekuche backen. Dës Gourmandise ginn op oppenem Feier mat enger traditioneller Eisekucheform gebak. Dëse Menu gëtt mat gebakenen Äppel komplettéiert. Wärend dem Kachen invitéiere mir iech fir de Geschichte vun zwou Erzielerinnen, dem Danielle Knaff an dem Petra Vandenbosch nozelauschteren. Den Nomëtteg gëtt ofgerënnt mat der Degustatioun vun de preparéierte Schlabäizcher!
En Atelier fir Jonk an Al (d’Kanner mussen a Begleedung vun engem Erwuessene sinn), fir e Nomëtteg mat selwer gemaachtem Eisekuch a gemittlechem Feier am Musée „A Possen“.

Le samedi 14 janvier 2023, le Musée « A Possen » invite ses visiteurs à participer à un atelier sur le thème de la gourmandise et de l’évasion autour de l’histoire de la cuisine noire !

A partir de 14h et accompagnés de notre médiatrice, vous pourrez vous lancer, en solo, entre amis ou en famille (les enfants doivent être accompagnés d’un adulte), dans la confection de la véritable pâte à gaufres traditionnelle luxembourgeoise, agrémentée de pommes au four. Et quoi de mieux que de les cuire au feu de bois de la cuisine noire dans les moules en fonte traditionnels ? Durant le temps de cuisson, place à l’évasion grâce à deux conteuses, Danielle Knaff et Petra Vandenbosch, qui vous feront voyager aux sons de leurs petites histoires. Il ne restera plus qu’à manger toutes ces gourmandises une fois le temps de cuisson écoulé, dans un moment de partage et en toute convivialité.
Pour un après-midi de contes embaumé des douces odeurs chaleureuses de desserts authentiques faits maison, autour de la chaleur d’un feu réconfortant. Une évasion culturelle, olfactive et… gustative !

Samschdes, de 14. Januar.
 
Vu 14 Auer un.
Ongeféier 3 Stonnen.
 
All Altersklassen (d’Kanner mussen a Begleedung vun engem Erwuessene sinn).
 
Eng Reservatioun ass obligatoresch per Telefon um +352 23 69 73 53 oder via E-Mail op [email protected].
 
Präis: 1 Persoun: 30 €; 2 Persounen: 40 €; 3 Persounen: 60 €; 4 Persounen: 75 €; 4+ Persounen: Präis op Ufro.
Samedi 14 janvier.
 
A partir de 14h.
Durée de l’atelier-goûter : 3 heures environ
 
Tout public. Les enfants doivent être accompagnés.
 
Réservation obligatoire par téléphone au +352 23 69 73 53 ou par email [email protected].
 
Prix : 1 personne : 30 euros ; 2 personnes : 40 euros ; 3 personnes : 60 euros ; 4 personnes : 75 euros. Au-delà, nous contacter.